WayCon

WayCon har utvecklat och tillverkat sensorer för positions- och distansmätning sedan 1999. Man har ett brett spektrum av produkter för olika tillämpningar inom industrin. Huvudkontoret ligger i Taufkirchen nära München. Den mest populära kategorin är wiregivare där en fjäderbelastad wire dras ut, sträckan kan mätas genom att kontrollera hur mycket trumman roterar inuti givaren.

De finns tillgängliga för mätområden från 50 mm med modellen SX50 upp till 42,5 meter med SX135. Likaså går det att välja mellan en mängd olika typer av signal: 0...10 V, 4...20 mA, Potentiometer, TTL, HTL, SSI, Profibus, CANopen, Ethercat och Profinet. Det är också möjligt att beställa modeller med högre noggrannhet eller förbättrad IP-klassning och utökat temperaturspann för hårdare applikationer.

Det finns även wiregivare som klarar 300 bar och som är designade för att monteras inuti hydraulcylindrar för att mäta slaget på cylindern. Exempel på nya tillskott till sortimentet är wiregivare eller trådgivare som är speciellt framtagna för mobila maskiner där givarna måste klara miljön och rengörning.


Läs mer på deras hemsida: www.waycon.biz