Sensor Instruments

Sensor Instruments GmbH utvecklar och tillverkar lasergivare och optiska specialgivare för vitt skilda applikationer sedan 1992. De har ledordet ”Let’s make sensors more individual” och givare som en gång tagits fram för en specifik applikation kommer senare in i standardsortimentet i olika versioner.

HEMOMATIK och Sensor Instruments har samarbetat i 20 år

Deras olika givarna innefattar bl.a. inspektion av material så som färg och glans, separat eller samtidigt. Mätning av avstånd, position och dimension med mycket hög precision. Lasergivarna i serie L-LAS har upplösning ned till 1µm och samma givare kan utföra mätning av position i sidled, centrering eller diametermätning.
Andra givare är för räkning, triggersignal, kontroll av spraymunstycke, luminiscens med kundspecifik färg m.m.

Färgmätningen är mycket noggrann och kan exempelvis känna skillnad mellan läder och konstläder även om det är svårt för mänskliga ögat att se skillnaden. Andra applikationer är t.ex. kontinuerlig färgkontroll på målade produkter eller transparent färgad plast. Färggivarna i SPECTRO-3-serien finns i ett stort antal utföranden och arbetsområden beroende på applikation.

Många av givarna har avancerade inställningsmöjligheter och programmeras via medföljande programvara för PC. Då tillverkning och utveckling sker i Tyskland finns möjligheter till kundanpassade funktioner.

 

Läs mer på deras hemsida: www.sensorinstruments.de