Rechner Sensors

RECHNER Industrie-Elektronik GmbH är specialister på kapacitiva givare och har sedan 1965 utvecklat och tillverkat givarna i Tyskland. HEMOMATIK och Rechner har samarbetat sedan 1973.

Deras unika High Performance-teknologi ger givarna större justermöjlighet, längre känselavstånd och mindre hysteres vilket gör dem mindre känsliga mot kvarvarande smuts och påbyggnad av material.

Då Rechner har valt att specialisera sig på kapacitiva givare har de fått en ledande roll inom industrin med tanke på kvalitet och säker funktion. Deras sortiment är omfattande och innehåller bl.a:

Specialgivare helt i PTFE eller PEEK för aggressiva applikationer. Exempelvis serie 26 helt i teflon med rundad front för bättre avrinning (KAS-80-26). Klarar CIP-rengöring. Finns även med tri-clamp-montering.

För livsmedelsindustrin finns EHEDG-certifierade givare som även klarar ATEX. Exempelvis serie KS-800. Dessa klarar att detektera svåra och kletiga vätskor så som ketchup, majonäs eller öl med skum. Klarar CIP-rengöring.

Vad gäller ATEX har Rechner ett stort sortiment kapacitiva (KAS) och induktiva (IAS) givare samt namurgivare (KAS-40) för gas- och dammapplikationer.

Givare för höga temperaturer, upp till 250°C, exempelvis för applikationer med smältlim eller olja där givarna kan fortsätta arbeta trots att mycket material har byggt på utanpå givaren. Serierna KFS, KFA, KFX, KFI.

Läs mer på deras hemsida: www.rechner-sensors.com