NIVAKT

NIVAKT är ett registrerat varumärke som sedan länge övertagits av HEMOMATIK. Ursprungligen i början av 1970 så tillverkade Ingenjörsfirma Hellsten flera 100.000st överfyllnadskydd till villatankar under varumärket NIVAKT.

1973 Grundades HEMOMATIK av Göran Hellsten och Erik Moebius. HE MO MATIK kommer av Hellsten Moebius Maskinautomatik. Vi kom att koncentrera oss på givare och kombinera egen produktion med samarbete med specialistfirmor inom detta område.

1974 tillverkade vi under varumärket NIVAKT den första kombinerade nivå- och temperaturvakten och vi är idag Skandinaviens största tillverkare med export till främst länderna runt östersjön och Norge men även globalt. Produktion sker i vår egen fabrik i Östhammar. Genom att lyssna på kunderna så är mer än 50% kundspecifik tillverkning i serier från 10st till 50000st.

1974 startade vi samarbete med RECHNER som idag vuxit till att bli världsledande inom kapacitiva givare.

1976 började vårt samarbete med Contrinex som då endast bestod av 6 personer men trots detta var den första som tillverkade induktiva givare från 3, 4mm och M5 och skapade världsstandard. Contrinex är idag 400 anställda och fortfarande ledande med långa avstånd, givare i stål utan reduktionsfaktor.

1976 startade även samarbetet med DIELL nu M.D Micro Detector som skapade världsstandarden av optiska M18-givare.

Microsonic med ultraljudsgivare är ytterligare ett exempel på var specialisering inom givare. 2013 vann Hemomatik Oy och Hemomatik AB pris som bästa agent hos Microsonic.

Vi sätter kunden i centrum och jobbar efter PRIS/PRESTANDA kunden meddelar oss ofta vad som krävs, vilket för utvecklingen framåt.